Long time no see!
今は職場での結構忙しい時期だから、周りの人はちょっとお疲れのようです。
Right now is a busy time at the office, so people are starting to look like they need a break.
幸いに、何回も延長したり組み直したりする末に、ようやくニャンコ先生とシュガーと一緒にビンゴバーガーを食べに雛の里に行きました!
Luckily, after a long wait and many reschedulings, Nyanko-Sensei, Sugar and I finally got over to Hina-no-Sato for some Bingo Burger!
(For reference, Bingo Burger is a burger stand in the parking lot of Hina-no-Sato in Miyoshi.)
ビンゴバーガーのハンバーガーはデカイからアボカドバーガーとフライドポテトをシュガーと分けて食べました。ビンゴバーガーは出来立てのサンドしか出さないから、車の中で電話で注文をして、着いたら私たちのオーダーが出来ていました。
Bingo Burger burgers are HUGE, so Sugar and I split an Avocado Burger and fries. All Bingo Burger sandwiches are made fresh, so we ordered by phone in the car and that by the time we arrived our food was ready.
残念ながら、あの時はもう牛まる一匹が食べられるくらいお腹が空いていたから、写真を撮るのを覚えた時点ではもう自分のバーガーを半分ぐらい食べてしまいました。あの食べかけたバーガーはあまりきれいじゃなかったから、ビンゴバーガーのウェブサイトからの写真をどうそ!
Unfortunately, by then I was so hungry I could've eaten a whole cow, so I had gotten halfway through that burger before I remembered to take a photo. That half-eaten sandwich wasn't pretty, but here's a photo from Bingo Burger's website:
実物は本当に写真にそっくりじゃなければ写真より美味しそうに見えます。でも、まぁ、私の言葉を信じるしかないですね。(^_^)
It really does look 100% like the picture, if not better. But, you'll just have to take my word for it :-).
まず、本当のことを言うと:一番最初に食べたビンゴバーガーはそんなに好きではなかったです。懐かしい味を期待していたけど、ちょっとアメリカの定番的なバーガーと違って、期待を裏切ったというのかな?ケチャップが割と少なくて、マスタードは普通のイエローマスタードじゃなくて、レタスも普通の玉レタスよりおしゃれな物です。チーズも、見える通り、黄色いスライスチーズでもありません。でも、美味しいです、普通のビンゴバーガーも。だだ、定番のアメリカンバーガーとはちょっと違います。
First of all, let me go ahead and tell the truth: I didn't love the first Bingo Burger I ever had, the reason being that it's just a little different from your average American burger and I was looking for comfort food. There is definitely less ketchup on this, the mustard isn't your typical yellow mustard, and the lettuce is much fancier than iceberg. Also, the cheese, as you can see, is not American. The standard Bingo Burger is good, but if you're looking for a no-frills standard American-style burger I can't say this fits the bill.
しかし、このアボカドバーガーは最高!
However, this Avocado Burger is THE BOMB!
多分、アボカドバーガーにはちょっとグルメ感があるからか、脳にも、お腹にも、このおしゃれな食材がより受け入れやすいです。肝心なのは、このビーフパティが厚くて、肉の味が強いけど脂濃くないです。バンはその当日の朝に焼かれたようにフワフワしていました。アボカドもぎっしり詰まっていたし。ビンゴバーガーはケチケチしません。バーガー自体は私の顔の大きさに近いけど、驚いたことに、このアボカドバーガーはもしかしたら私が今まで食べたバーガーの中でかなりアッサリしている方です。半分しか食べていないけど、一個を一人で問題なく完食できたと思います。
I think because it's an Avocado Burger, my brain (and my stomach) was more willing to accept the fancy ingredients because this has more of a gourmet-burger feel to it. The bottom line is, the beef patty is thick and meaty but not oily, and the bun is puffy and soft like it was baked that day. The sandwich is chock-full of creamy avocado, too - they don't skimp. This may be one of the lightest tasting burgers I've ever had, which is surprising because it's almost the size of my face. I only had half but I'm pretty sure I could've eaten a whole thing with ease.
ポテトはいつも最高ですけど。ポテトの衣っぽい感じがたまらないです。それに、ポテトの塩加減は完璧です。
The fries are always the bomb, though. They've got a batter-dipped thing going on that I love. Plus, the salt-level is perfect.
もう、ビンゴバーガーの改心者です。また雛の里に行く理由が出来ました。ちなみに、私の次の餌食はもう決まりました:
I am a total convert. Now I have yet another reason to visit Hina-no-Sato. By the way, I've already decided that this will be my next victim:
ちょっとヘルシーっぽく見えて、野菜もたっぷりあるから、食べても後悔しない(^_^)。
It looks healthy(-ish) and the greens are piled high so I won't feel bad about eating it :-).
しかも、雛の里のカフェには新しいアイスが出来ました。今月の味は。。。
Plus, there's a new ice cream flavor at Hina-no-Sato's cafe'. This month's flavor is....drumroll please...
みかんヨーグルト!
mikan yogurt!
あなたの考えていることが分かるさ。あなたは「これ、マンゴよーグルトと変わらないじゃん!」と考えているでしょ?私もそう思ったの。でも、全然違う!
Ok, I know what you're thinking. You're thinking, "This looks just like the mango yogurt!" I thought that, too, honestly, but it's totally different!
同じように、これもつぶつぶが沢山入っているけど、みかんの皮も入っていますよ.みかん濃さでビンタ!
This too, has a ton of mikan (like a tangerine or a clementine) pulp in it, but it also has little bits of peel in it, too. The mikan-ness smacks you in the face!
言うまでもなく、シトラスとヨーグルトだから、マンゴヨーグルトより少し酸味がきいてます。日本ではみかんは秋冬のフルーツだと分かっているのね、これを食べたら、夏のオレンジ木立が思い浮かんできました。食べてみて下さい!
Obviously, because it's pairing citrus with yogurt, it's got a little more acidity than the mango. I know that mikan is a winter fruit here, but this ice cream took my mind to summertime and orange groves! Try it!
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